• Klantbeoordelingen (4.7/5)
  • Gratis cadeau bij je bestelling
  • Website van het jaar
  • Beste webwinkel 2017
Hulp nodig?

Nog geen idee waar jij je gasten mee gaat verrassen met Kerst? Wij helpen je uit de brand met dit heerlijke kerstmenu! Met zorg samengesteld met pure ingrediënten en zelfs voor de minder ervaren keukenprins- of prinses easy to make. Bovendien bestel je ook nog eens eenvoudig een deel van je kerstbenodigdheden bij ons. Van vers vlees en groente tot aan kruidenmixen en zelfs bonbons, wij hebben het allemaal!


Amuse

Gevulde eieren - 8 stuks

4 eieren | 2 el  hummus | 1 el Griekse yoghurt | 1 tl mosterd | 1 tl Herbs & Spices Oriental Herbs of paprikapoeder | 1 tl kaneel | peper en zout naar smaak | verse bieslook, gesneden

Kook de eieren hard in 8 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud water en laat ze afkoelen. Verwijder de schaal van de eieren. Snijd de eieren doormidden en doe de eidooiers in een kom. Leg het eiwit op een bord. Prak de eidooiers met een vork en voeg de hummus, yoghurt, mosterd en de kruiden toe. Breng de vulling op smaak met peper en zout. Roer door tot er een romig mengsel ontstaat. Vul een spuitzak met het mengsel en vul de eieren (je kan dit ook met een lepel doen). Garneer de gevulde eieren met de gesneden bieslook. 

 

Voorgerecht

 

Garnalencocktail met avocadodressing - 4 personen 

300 gram Hollandse garnalen | 1 avocado | 50 gram hüttenkäse | 1 el vers citroensap | zout en peper naar smaak | 50 gram rucola | 2 el verse bieslook, gesneden | plakjes citroen, ter garnering

Doe de garnalen in een vergiet, spoel ze schoon onder de kraan en laat ze goed uitlekken. Ontpit de avocado en doe samen met de hüttenkäse en citroensap in een kom. Breng op smaak met zout en peper. Mix het avocado-hüttenkäse mengsel glad met een staafmixer. Verdeel de rucola over 4 (cocktail)glazen of kommetjes. Leg op de rucola de garnalen en verdeel daarna de dressing over de glazen. Maak het af met vers gesneden bieslook en serveer met een plakje citroen. 

Hoofdgerecht

 

Kip uit de oven met romige vulling en Parmaham - 4 personen 

4 kipfilets | 2 el roomkaas light | 2 el groene pesto | peper en zout naar smaak | 8 plakken Parmaham | Extra: satéprikkers


Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kipfilets in de lengte door, waardoor je 8 platte kipfilets overhoudt, en leg op een grote snijplank. Meng in een kommetje de roomkaas met de groene pesto en voeg peper en zout naar smaak toe. Verdeel het roomkaas-pestomengsel over de kipfilets. Rol de kipfilet op, wikkel de plakken Parmaham eromheen en zet vast met een satéprikker. Leg de kipfilets in een ingevette ovenschaal en bak gaar in 25-30 minuten in het midden van de oven. Maak ondertussen de risotto klaar om direct te kunnen serveren met de gevulde kipfilet. 

Nagerecht

 

Bosvruchten Trifle - 4 personen 

50 gram Smart Cookies (bijv. smaak Almond) | 500 gram Griekse Yoghurt (0% vet) of magere kwark | 40 gram eiwitpoeder (bijv. Whey Perfection Vanille) | 300 gram Fresh Berry Mix

Maal de Smart Cookies fijn in de keukenmachine en verdeel over de bodem van 4 glaasjes. Doe de helft van de Griekse yoghurt in een kom en meng met het eiwitpoeder. Doe de andere helft van de Griekse yoghurt in de blender. Voeg de helft van de Fresh Berry Mix toe en blend tot een glad mengsel. Maak eerst een witte laag met de yoghurt en doe daar bovenop een roze laag met het yoghurt-bessenmengsel. Herhaal dit en voeg als laatste de rest van de Fresh Berry Mix toe als topping.

Ingrediënten